Voor bedrijven

3 voordelige alternatieven voor de traditionele visgraat vloer

Een visgraat vloer is iets waar veel mensen van dromen. Een prachtige houten vloer, gelegd in een uniek patroon, dat tegelijkertijd klasse en karakter in huis brengt: wie wil dat nou niet? Helaas zit er aan een echt visgraat parket een behoorlijk prijskaartje, dat lang niet iedereen kan betalen. Blijft die droom dan altijd een droom? Welnee! Er bestaan tegenwoordig ook heel veel betaalbare vloeren in een visgraatpatroon, waarmee je héél dicht in de buurt komt bij de uitstraling van een echte visgraat vloer. Klinkt je als muziek in de oren? Lees dan snel verder en ontdek wat er allemaal mogelijk is.

Visgraat vloeren: populairder dan ooit

Je kunt geen woonmagazine openslaan of je komt ze tegen: visgraat vloeren gaan tegenwoordig als warme broodjes over de toonbank. Het gedetailleerde patroon spreekt heel veel mensen aan, visgraat is te realiseren in veel verschillende houtpatronen, en de look die een visgraat vloer meebrengt is makkelijk te combineren binnen heel veel woonstijlen. Niet zo gek dus, dat dit type vloer zo populair is!

Als je een echt houten visgraat parket wil laten leggen, ben je al gauw zo’n 120 euro per m2 kwijt. Daarom worden er tegenwoordig ook veel alternatieven ontwikkeld van andere materialen, die veel betaalbaarder zijn. En soms nog onderhoudsvriendelijker zijn ook!

1) Visgraat laminaat

De meest budgetvriendelijke optie in onze lijst is het visgraat laminaat. Dit wordt ook in het kenmerkende zigzag patroon gelegd, maar is gemaakt van verschillende lagen samengeperst hout met daarop een kunststof toplaag met een print. Dit maakt het een stuk voordeliger in aanschaf dan een echte houten vloer! Je kunt het makkelijk zelf leggen: de meeste laminaatsoorten zijn tegenwoordig voorzien van een kliksysteem, waardoor je de plankjes eenvoudig in elkaar klikt.

Houd er wel rekening mee dat je bij laminaat altijd een ondervloer moet leggen, en dat laminaat niet enorm slijtvast en zeker niet waterbestendig is. De voordeligste laminaatsoorten gaan zo’n 6-10 jaar mee.

Vanaf 25-30 euro per m2 heb je al een visgraat laminaat in huis.

+ Uiterst betaalbaar – Relatief korte levensduur
+ Makkelijk te leggen – Niet goed bestand tegen vocht
+ Natuurgetrouwe looks – Ondervloer nodig
– (Vaak) niet te combineren met vloerverwarming

2) Visgraat click pvc

Ook van pvc worden tegenwoordig zeer levensechte visgraat vloeren gemaakt. Pvc (oftewel een soort kunststof) klinkt niet direct als een goed alternatief voor een houten visgraat vloer, en toch is het dat wel! Click pvc heeft als voordeel dat je het gemakkelijk zelf kunt leggen, dat het zeer onderhoudsvriendelijk is, en dat het de patronen en matte looks van echt hout heel goed kan nabootsen. En extra bonus: het combineert ook eens uitstekend met vloerverwarming: een manier van verwarmen die we in steeds meer moderne woningen tegenkomen.

Visgraat click pvc bevat een kliksysteem dat het de doe-het-zelver gemakkelijk maakt. Wil je dus een realistische, onderhoudsvriendelijke visgraat vloer die makkelijk zelf te leggen is, ga dan voor visgraat click pvc!

Vanaf 35-40 euro per vierkante meter heb je al een visgraat click pvc vloer.

+ Niet te duur in aanschaf – Kan (vaak) niet zonder ondervloer
+ Makkelijk zelf leggen – Geen echt hout
+ Levensecht dessin en patroon
+ Onderhoudsvriendelijk
+ Bestand tegen slijtage en vocht
+ Kan goed met vloerverwarming

3) Visgraat plak pvc

Wil je een voordelige visgraat vloer, maar wil je ook maximaal rendement van je vloerverwarming? Dan is visgraat plak pvc voor jou dé oplossing. Hoewel dit ook een voordelige vloer is in de aanschaf, zit er in de legkosten vaak wat meer budget. Omdat deze vloer bijzonder nauwkeurig verlijmd gelegd moet moet worden, is het slim om hier een vakman bij in de arm te nemen. Ook moet je ondergrond volledig vlak en egaal zijn, dus moet de vloer vaak eerst geëgaliseerd worden. Toch spreekt er veel voor plak pvc: het eindresultaat is bijzonder strak en de warmte van je vloerverwarming wordt optimaal doorgegeven.

Visgraat plak pvc kun je al verkrijgen vanaf 25-35 euro per m2.

+ Voordelig in aanschaf – Vaak alleen te leggen door een professional
+ Uitstekend met vloerverwarming – Alleen op een strak geëgaliseerde vloer
+ Net een echte visgraatvloer – Geen echt hout
+ Bijzonder strak te leggen
+ Geen ondervloer nodig

Jouw adres voor een voordelige visgraat vloer

Heb jij een favoriet gevonden tussen de bovenstaande opties en wil je er graag snel mee aan de slag? Bestel je visgraat vloer dan bij de specialist in betaalbare vloeren: Onlinevloershop. Ze hebben vele verschillende visgraat vloeren voor je in hun assortiment, en geven je een laagste prijs garantie op al hun vloeren. Als dat niet voordelig vloeren shoppen is! Vaak heb je jouw vloer al binnen 3 werkdagen in huis en kun je er nog dezelfde week mee aan de slag. En bestel je voor meer dan € 350,-? Dan leveren ze jouw vloer ook nog eens helemaal gratis bij je af!