Voor bedrijven

Slimme tips bij het onderhoud van je pvc vloer

Pvc vloeren zijn tegenwoordig ongekend populair. Ze zijn onderhoudsvriendelijk, in vele kleuren en structuren te leggen en ook nog eens waterbestendig, waardoor ze in alle ruimtes in huis geplaatst kunnen worden. Zelfs in natte ruimtes, zoals de (bij)keuken of de badkamer! Pvc heeft bovendien unieke geluiddempende kwaliteiten, waardoor het ook in een gehorig huis voordelen kan bieden. En heb je vloerverwarming? Ook daarmee kun je pvc vloeren uitstekend combineren!

Heb je jouw pvc vloer eenmaal gelegd, dan wil je hem natuurlijk in optimale staat houden. Pas deze slimme trucs toe en geniet ook na een aantal jaren nog van jouw prachtige pvc!

Onderhoudsvriendelijk is niet onderhoudsvrij

Mensen zeggen weleens dat een pvc vloer nagenoeg onderhoudsvrij is. Hierbij is het woordje ‘nagenoeg’ erg belangrijk: geen enkele vloer is namelijk helemaal vrij van onderhoud. Je vloer meenemen in de reguliere schoonmaak is natuurlijk belangrijk, maar ook zijn er een aantal handige trucs die ervoor zorgen dat je bijna geen omkijken hebt naar je vloer. Zo zorg je dat je zo min mogelijk tijd kwijt bent aan je vloeronderhoud, maar er wel maximaal profijt van hebt! Wij geven je 3 gouden tips mee, waardoor je pvc vloer ook na een aantal jaar blijft shinen.

1) Viltglijders aanbrengen onder je meubels

De grootste bedreiging voor de staat van je pvc vloer zijn meubelpoten, die venijnige krassen kunnen veroorzaken. Met name stoelpoten en tafelpoten – de meubels die je het meest verplaatst gedurende de dag – moet je daarom beschermen door de scherpe randjes af te dekken met vilt. Viltglijders komen in de vorm van plakviltjes of dopjes die je in de poot kunt drukken of nagelen. Zorg voor een goede verankering, dan hoef je er het hele jaar niet meer naar om te kijken. En kun je je meubels zorgeloos verplaatsen, zonder schade aan te brengen aan je vloer!

2) Gewoon wekelijks schoonmaken

Dat een vloer onderhoudsvriendelijk is, betekent natuurlijk niet dat je hem niet hoeft schoon te maken. We zullen je het nog sterker vertellen: de wekelijkse schoonmaak is het belangrijkste onderdeel van je vloeronderhoud! Door je vloer wekelijks te stofzuigen en een aantal keer per maand te dweilen, verwijder je losliggend vuil en gruis. Vuil en gruis dat anders lelijk in je vloer kan krassen!

Dweilen doe je wel altijd met een speciale pvc reiniger, waarmee je doffe plekken voorkomt. Informeer bij twijfel eens bij een vloerenspecialist wat het beste schoonmaakmiddel is voor jouw vloer!

3) Dieptereiniging en nieuwe polishlaag

Naast de reguliere schoonmaakbeurten is het slim om eens in het jaar of in het halfjaar (afhankelijk van de staat van je vloer) een dieptereiniging uit te voeren. Je begint met een normale schoonmaakbeurt met stofzuiger en dweil, en haalt er daarna een pvc remover bij. Deze verwijdert de beschermende polishlaag van je vloer, en haalt daarmee ook diepgaand vuil weg. Vervolgens breng je een nieuwe laag pvc polish aan, die weer nieuwe bescherming brengt. Zo kan je vloer er weer maanden tegenaan!

Alles voor je pvc vloer online bestellen

Een online adres, waar je alles voor het onderhoud van je pvc vloer in één keer kunt bestellen? Ook hierin hebben we de gouden tip voor je! Bij Vloeronderhoudswinkel.nl specialiseren ze zich in onderhoudsmiddelen voor alle soorten vloeren: van hout tot laminaat, en van vinyl tot pvc. Je kunt gemakkelijk bestellen in de overzichtelijke webshop, en betaalt nooit te veel voor je onderhoudsproducten. Al je benodigdheden worden dan binnen een aantal dagen al bij je thuis bezorgd!