Voor bedrijven

3 duurzame ideeën voor jouw winkel of webshop

Als je een winkel of webshop runt, hoef je niet veel geks te doen om qua milieubewustzijn flink in de min te komen. Het vervoer van je producten, je eigen reisbewegingen, je afvalproductie: het zijn allemaal voorbeelden die niet bepaald bijdragen aan een beter klimaat. Maar wat kan jij daar nou aan doen? Nou, door kleine stapjes te zetten in de verbetering van je bedrijfsvoering! Hierdoor wordt je ecologische voetafdruk al snel minder groot. Wij hebben 3 slimme ideeën voor je klaarstaan, waarmee je al een stap in de goede richting zet. De planeet zal je dankbaar zijn, en je klanten ook!

Karton in de hoofdrol

Ons geheim ligt in het gebruik van karton. Dit volledig recyclebare materiaal wordt al in veel winkels en webshops gebruikt voor verschillende doeleinden, maar toch liggen er nog kansen. Als we plastics en andere schadelijke stoffen zoveel mogelijk zouden vervangen door herbruikbaar papier en karton, slinkt onze afvalproductie en maken we de planeet weer een beetje gezonder. Waarom zou je nog meer kiezen voor karton in jouw shop?

  • Licht van gewicht
  • Volledig herbruikbaar
  • Betaalbaar
  • Te personaliseren met print

1) Creatieve kartonnen verpakkingen en verzenddozen

Té vaak zien we het nog in winkels en webshops: plastic tasjes en verzendverpakkingen. Waarom? Het is zo lekker goedkoop. Als je ziet wat er van karton gemaakt kan worden voor dezelfde prijs, zal je je echter verbazen. Het hoeft echt niet duur te zijn om je klant een kartonnen tasje mee te geven, of een kartonnen verpakking toe te sturen. Pak uit met het design en je verpakking zal je klant echt bijblijven. Mooi bedrukt karton heeft bovendien een veel chiquere uitstraling dan al dat plastic!

2) Promotiemateriaal van recyclebaar papier en karton

Als je een winkel runt, is zichtbaarheid en sfeer alles. Voelt een klant zich thuis in je winkel, dan zal hij er langer verblijven en wellicht meer aankopen doen. Het verhaal en de uitstraling van je winkel doen er echt toe! Ook hierin kan karton echt een wereld van verschil maken, als je het laat bedrukken. Sfeerfoto’s van jouw team kan je prima laten zien op een kartonnen display. En je aanbiedingen? Die druk je natuurlijk op een flyer van recyclebaar papier. Glossy papier is zo 2009! Tegenwoordig steel je juist de show met ruw, natuurlijk papier.

En run je een webshop? Stuur dan een bedankkaartje van gerecycled papier mee met je bestelling. En nog beter: vertél daarop waarom jouw bedrijf kiest voor herbruikbaar papier! Voor zowel de verzending als andere promotie.

3) Kartonnen displays voor in je winkel

Als je jouw producten aantrekkelijk en op de juiste plaats presenteert, zullen meer mensen overgaan tot aankoop. Dat is algemeen bekend. Maar wist je ook dat een mooi display tegenwoordig prima van recyclebaar materiaal gemaakt kan worden? Slim vormgegeven karton kan een flink gewicht dragen en kan eenvoudig bedrukt worden met de mooiste prints. En het allerbeste: je kan het makkelijk tussentijds een keer vervangen zonder direct je hele budget uit te geven!

Als webshop heb je natuurlijk geen fysieke winkel, maar kun je wel kritisch kiezen hoe je (groot)verpakkingen naar je klant toe stuurt: wees consequent en wijs leveranciers die plastic multipacks aanleveren, simpelweg de deur. Alleen als jij het goede voorbeeld geeft, gaat je klant volgen!

Meer duurzame promotiematerialen

Kan jij niet wachten om aan de slag te gaan met één van deze ideeën? Laat je dan assisteren door dé specialist in duurzame promotiematerialen: Megavista. Bij hen kun je de origineelste ontwerpen laten maken van recyclebare materialen. En kun je wel wat hulp gebruik met het design? Ook dan staan ze voor je klaar. Bij Megavista werken uitsluitend mensen met een passie voor ontwerp en druktechniek, die je graag helpen duurzaam voor de dag te komen!