Voor bedrijven

Waarom kiezen voor een duoplank vloer?

Als je graag met houten vloeren werkt, heb je in het huidige vloerenlandschap tal van innovatieve opties om uit te kiezen. Massief houten vloeren en parket zijn allang niet meer je enige keuzes! Kies voor een onderhoudsvriendelijke vloer met een houtprint (zoals pvc of laminaat), of ga voor een combinatie van multiplex en een toplaag van massief hout en bestel een duoplank vloer. In dit artikel laten we je alle voordelen van deze laatste vloersoort zien!

+ De look & feel van een massief houten vloer

Doordat de toplaag van een duoplank vloer van echt hout gemaakt is, kan je hem met het blote oog bijna niet onderscheiden van een massief houten vloer. Niet als de vloer eenmaal op zijn plek ligt! De onderlaag van multiplex blijft mooi verborgen, maar heeft wel degelijk effect op het gebruik van de vloer.

+ Tot wel 80% minder werking

Met een massief houten vloer of een parket heb je rekening te houden met de werking van de vloer als je hem gaat leggen. Bij een duoplank vloer heb je hier nauwelijks mee te maken! De werking van de vloer wordt namelijk met wel 80% teruggedrongen dankzij de multiplex onderlaag. Onder alle denkbare omstandigheden heb je dus te maken met een vormvaste vloer, die zich niets aantrekt van wisselende temperaturen of vochtigsheidsniveaus.

+ Zwevend of verlijmd te leggen

Voor iedere legvoorkeur biedt een duoplank vloer uitgebreide mogelijkheden. Snel en zwevend leggen, of juist de vloer verlijmen aan de ondergrond? Het kan allemaal. Handig als je bijvoorbeeld je vloer nog mee wilt nemen naar een volgend huis, of juist waarde wil toevoegen aan dit huis. De keuze is aan jou!

+ In vele stijlen te verkrijgen

Welke houtsoort ook je voorkeur heeft, je legt hem gemakkelijk met een duoplank vloer. Een whitewash eiken vloer? Een rustieke grenen look? Alles is te realiseren in combinatie met een multiplex onderlaag. Daarmee ligt dus ieder effect ook binnen handbereik. Ga voor een klassieke rechte plank, of een ander speels legpatroon: met een duoplank vloer liggen alle mogelijkheden open.

+ Geschikt voor gebruik met vloerverwarming

Een houten vloer in combinatie met vloerverwarming, dat kan toch helemaal niet? Wel met een duoplank vloer! Omdat de werking van de vloer goed wordt opgevangen en de warmteweerstand tegelijkertijd minimaal is, kan je dit type vloer prima combineren met vloerverwarming. Ideaal voor in een moderne woning! Pas er wel op dat de totale dikte van je vloer niet meer is dan 15 mm; dan zou je rendement van je vloerverwarming kunnen verliezen.

Als professional een duoplank vloer kopen?

Ben jij vloerenlegger en zoek je een goed adres om je duoplank vloer bij in te kopen? Floormade heeft altijd een grote selectie duoplank vloeren op voorraad en biedt de professional nog vele andere voordelen. Wat dacht je van een razendsnelle levering, gedegen advies bij aanschaf en interessante kortingen? Schrijf je direct in als klant en ontdek alle voordelen online!