Voor bedrijven

Zo houd je jouw gelakte houten vloer in topconditie

Een gelakte houten vloer onderhouden is lang niet zo ingewikkeld als veel mensen denken. Dat kun je eenvoudig zelf doen! Door een aantal simpele stappen te volgen, blijft jouw vloer jarenlang stralen. Met de juiste reinigings- en onderhoudsmiddelen kun je zelf eenvoudig een onderhoudsroutine ontwikkelen, die je weinig tijd en energie hoeft te kosten. Want wie heeft er nu tijd om dagelijks met zijn vloer bezig te zijn?

Wij leggen je uit welke stappen je zeker niet mag overslaan voor een stralende houten vloer. Strak in de lak, en optimaal onderhouden: zo geniet je het meest van jouw vloer!

Regelmatig stofzuigen

Je zult het niet geloven, maar je grootste vriend in het onderhoud van je gelakte houten vloer is je stofzuiger. Jazeker, dit huishoudelijke apparaat vormt stap nummer 1 in een goed onderhouden gelakte vloer! Ongemerkt loop je altijd wat zand en vuil naar binnen als je van buiten komt. Door wekelijks een keer te stofzuigen, verwijder je dit vuil van het vloeroppervlak en voorkom je dat het lelijke krassen kan veroorzaken in de laklaag. Een simpele, maar o zo belangrijke maatregel in het onderhoud van je vloer!

Dweilen met een speciale reiniger

Natuurlijk wil je jouw vloer ook regelmatig nat reinigen om ook het hardnekkigere vuil te verwijderen. Even een sopje met allesreiniger maken, en een goed natte dweil, en daar ga je. Stop! Dit pak je met een gelakte houten vloer nét even anders aan. Allereerst gebruik je zeker geen allesreiniger, omdat dit een doffe film kan achterlaten op je laklaag. Beter schaf je een speciale parketreiniger aan, die afgestemd is op de samenstelling van jouw vloer.

Je dweil knijp je daarnaast goed uit voor je ermee aan de slag gaat, zodat hij nog maar licht vochtig is. Is je dweil namelijk te nat, dan kan het water doordringen in de naden van je vloer en daar schade veroorzaken. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

  • Stem je reiniger af op je lak en je vloer
  • Dweil licht vochtig: nooit té nat

Polish aanbrengen

Tweemaal per jaar je gelakte vloer een extra onderhoudsbeurt geven verlengt de levensduur van je vloer, en geeft hem een echte opfrisser. Dit doe je met een polish. Je versterkt hiermee de vuilafstotende laag van je vloer, en vult kleine krasjes en gebruikssporen op. De polish breng je met een vochtige doek aan op een vooraf gereinigde vloer, en poets je eenvoudig uit. Na droging heb je weer een vloer met een oersterke beschermlaag en een frisse uitstraling: die kan er weer even tegenaan.

  • Eerst schoonmaken met een intensieve reiniger
  • Polish onverdund aanbrengen en uitpoetsen met een vochtige doek

Viltglijders onder je meubels

Het regelmatig verwijderen van vuil en zand is één, maar je kunt nog een andere simpele stap zetten om krassen in je vloer te voorkomen. Namelijk: het afschermen van stoel- en tafelpoten! Meubels die je vaak over het vloeroppervlak schuift, kunnen namelijk ook schade aanbrengen aan je vloer als je ze niet goed afdekt. Een kras is zo gemaakt!

Door viltglijders te plaatsen onder meubels die je vaak verschuift, bescherm je jouw vloer niet alleen: je maakt het verschuiven ook nog eens een stuk makkelijker. Het draagt dus ook bij aan jouw woongenot!

Tip! Denk bij het plaatsen van viltglijders ook aan onverwachte boosdoeners. Bijvoorbeeld het grotere speelgoed van de kinderen, of een opbergkrat dat je vaak verplaatst!

Alles onder één dak voor een stralende vloer

Wil jij graag zo snel mogelijk aan de slag met het onderhoud van je gelakte vloer? Bestel dan nu alles wat je nodig hebt online in de overzichtelijke webshop van Vloeronderhoudswinkel.nl. Je vindt er alles onder één dak! Onderhoudsmiddelen van de beste merken, voor opvallend lage prijzen.

Bestel je voor 15:30 uur op werkdagen, dan worden je benodigdheden dezelfde dag nog verzonden en kan je er vaak dezelfde week nog mee aan de slag. Bij Vloeronderhoudswinkel maken ze het je graag makkelijk om je vloer in optimale conditie te houden!