Blog

4 manieren om je parket een unieke look te geven

Of je nu een nieuw huis betrekt met een vloer die je niet helemaal aanstaat, of je bestaande vloer een make-over wilt geven: het vernieuwen van je parketvloer kan een wereld van verschil maken in de uitstraling van je interieur. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om een bestaand parket een unieke look te geven. Wij hebben er vier voor je op een rijtje gezet! Welke van deze vier gaat jouw parket omtoveren tot een compleet nieuwe vloer?

1) Borstelen

De eerste manier om je parket een unieke uitstraling te geven, is door het te borstelen. Door het borstelen van het hout worden de zachte houtvezels weggenomen, waardoor de natuurlijke houtnerf meer naar voren komt. Dit zorgt voor een rustieke uitstraling en geeft het parket een doorleefd karakter. Perfect voor een landelijke woonstijl! De vloer voelt na het borstelen bovendien bijzonder aangenaam aan onder je voeten.

2) Kleuren

Een andere manier om je parketvloer een nieuwe look te geven, is door hem te kleuren. Door een kleurolie toe te passen, kun je de natuurlijke kleur van het hout veranderen en een interessant kleuraccent aanbrengen in je interieur. Met verschillende kleuren en tinten kun je het parket aanpassen aan je persoonlijke smaak. Of je nu kiest voor een warme houtkleur, een trendy grijstint of whitewash, of juist een opvallend kleuraccent: met het kleuren van je parket kun je alle kanten op.

3) Roken

Het roken van parket is een techniek die al eeuwenlang wordt toegepast om het hout een diepere, rijkere kleur te geven. Het beschermt je hout ook nog eens tegen vergeling en verkleuring op de lange termijn! Door het hout te behandelen met ammoniakdampen krijgt het parket een warme, rokerige tint. Deze behandeling versterkt bovendien de natuurlijke nerfstructuur van het hout, wat zorgt voor een prachtig, levendig effect.

4) Verouderen

Wil je een parketvloer met karakter? Kies dan voor het verouderen van het hout. Bij deze techniek worden de planken van het parket bewust getrommeld of gewalst om ze een verweerde, geleefde uitstraling te geven. Krassen, deuken en andere sporen van gebruik worden kunstmatig aangebracht, waardoor het parket eruit ziet alsof het al decennialang in je huis ligt. Dit geeft je interieur een authentieke, nostalgische sfeer.

Je vloer laten behandelen door een specialist?

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je jouw parketvloer een unieke look geven? Denk er dan eens over om je vloer te laten behandelen door een specialist. Bij Parket-Renoveren.nl hebben ze jarenlange ervaring in het renoveren en behandelen van parketvloeren. Hun vakmensen gebruiken de nieuwste technieken en hoogwaardige materialen om je parketvloer te transformeren tot een echte eyecatcher in je interieur. Neem eens een kijkje op hun website!